André Gide

André Gide lindi në Paris më 1869 dhe vdiq më 1951. Ishte shkrimtar i njohur francez, fitues i Çmimit "Nobel" në letërsi në vitin 1947. 

Shkrimet e André Gide u shtrinë në shumë gjini duke shkëlqyer dukshëm si një mjeshtër i rrëfimit në prozë, dramaturg dhe përkthyes, kritik letrar, krijues letrar dhe eseist. 

Ai është i njohur për fiction, si dhe për veprat autobiografike. 

Librat e autorit