Rena Rossi-Zairi

Rena-Rossi-Zairi lindi në Athinë. Është e bija e Nikolla Rossit, të Botimeve me të njëjtin emër, ndërsa gjyshi i saj ishte filologu dhe shkrimtari Ioannis Th. Rossis. Mbaroi studimet në Kolegjin Femëror Amerikan, në Fakultetin për Mësues të Ciklit të Ulët në Athinë, dhe në London Montesori Center. Punoi si edukatore kopshti, por dhe përgjegjëse botimesh. Ka shkruar gjithsej 13 libra për të rritur, dhe mbi 150 libra për fëmijë. Në vitin 2015, u nderua nga Shoqata e Grave të Pireut, “Eksaliptron”,  me Çmimin e Letërsisë për veprat e saj, kombinuar kjo me jehonën e madhe të këtyre veprave si dhe për marrëdhënien e saj ndërvepruese me lexuesit. U nderua gjithashtu me Çmimin e Publikut të librarive PUBLIC, në kategorinë “Personazhi më erotik”, për romanin e saj “Hëna binjake”, në të cilin është bazuar edhe seriali televiziv përkatës. Të gjitha romanet e saj janë hedhur në treg nga Botimet Psihogios. Është e martuar dhe ka dy fëmijë.

Për të komunikuar drejtpërdrejt me autoren mund të dërgoni mesazh në adresën e saj personale: Renrossi@otenet.grose të vizitoni faqen e saj në facebook: www.facebook.rossizairi.

Librat e autorit