Vargjet e një kohe të shkuar

Vëllimi me poezi i autorit Toni Agolli ka mjaft vlera artistike. Në të gjejmë poezi të bukura, në të cilat trajtohen tema të ndryshme, si jeta e sotme, e shkuara, dashuria, dashuria për të afërmit, humbjet njerëzore, dhimbja, kapërcimi i saj, marrëdhëniet e vështira, varfëria, pleqëria, vdekja, - pra një sërë temash universale që poezia gjithnjë i lëvron dhe që poeti i këtij vëllimi ia ka dalë me mjeshtëri të na i sjellë në mënyrën e tij origjinale. Një karakteristikë e vëllimit është se nga fillimi në fund poezitë ruajnë origjinalitetin e autorit – janë të gjitha me rimë e me vargje 15-16 rrokëshe, po edhe me më pak rrokje, sipas temës, kanë ritëm e figuracion të pasur: metafora, alegori, krahasime, gjuhë të zhdërvjellë etj., mjaft me vend e na japin një imazh të fortë të çastit që poezia ka marrë përsipër të na përçojë, apo të idesë.

Detajet rreth librit
Autori Toni Agolli
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Poezi

Numri i faqeve 112
Data e botimit Nëntor 2022
ISBN 9789928376237
Gjuha Shqip
Libër fizik
700 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune