Lavjerrësi i qytetit

Ky roman është vetvetja nga fillimi deri në fund dhe, i mbushur me përditshmëri, vjen shumë bindës. Truman Kapotit, më shumë se çdo shkrimtari tjetër, i atribuohet koncepti i romanit Fictional Factional Novel. E thënë shqip, atij tipi romani që niset nga një ngjarje e vërtetë dhe që këtë të vërtetë e kthen në trillim artistik. Duket qartë se te “Lavjerrësi” autori bën diametralisht të kundërtën, ai niset nga një trillim dhe na dërgon emocionalisht te faktikja e realitetit. Kësisoj, Zija Çela shkruan atë që në anglisht mund të thuhej Factional Fictional Novel, pra romani i trillimit të faktit të vërtetë.
Ndryshe nga librat distopianë, që zakonisht parashikojnë zymtësisht një të ardhme katastrofike, po të shprehem me paradoks, “Lavjerrësi” parashikon të sotmen, domethënë pikërisht atë që ndodh para syve të njerëzisë, por që ajo ngurron ta shohë.
  

Detajet rreth librit
Autori Zija Çela
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Roman

Proza

Me temë shoqërore

Letërsi shqipe

Numri i faqeve 304
Data e botimit Maj 2019
ISBN 9789928277596
Gjuha Shqipe
Libër fizik
800 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune