Dëmtuar gjatë rrugës

Besnik Mustafaj, vjen së fundmi me romanin e titulluar Dëmtuar gjatë rrugës, në të cilin flet për një amanet të Nënës e tij, një rrëfim, një ndodhi të saj në kohën e komunizmit. Me rastin e vizitës së Krushovit në Shqipëri, Nënës i ishte ngarkuar si detyrë të bënte një palë opinga, “më të bukurat që kishte bërë ndonjëherë”, për të cilat mësoi më vonë se kujt do t’i përkisnin. E gjithë ngjarja është e ndërtuar nëpërmjet dëshirave, ëndrrave, frikërave të Nënës dhe dyshimeve e mentalitetit të Vjehrrit të saj.
Rrëfimi vazhdon edhe pas prishjes së marrëdhënieve të Shqipërisë me Bashkimin Sovjetik dhe kohën kur autori shkon në Nju-Jork, për të marrë pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, përmes një stili dhe qasjeje psikologjike krejt të veçantë, prej nga buron një ankth i pamposhtshëm.
  

Detajet rreth librit
Autori Besnik Mustafaj
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Roman

Proza

Me temë historike

Letërsi shqipe

Fitues çmimesh

Numri i faqeve 336
Data e botimit Maj 2019
ISBN 9789928277558
Gjuha Shqipe
Libër fizik
1000 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune


Gjithashtu në E-book
900 Lekë

I disponueshëm menjëherë