Engjëj të armatosur

Frymëzuar nga një histori e vërtetë.

Ai është një komandant i famshëm, ajo komisare politike në të njëjtin batalion. Ajo është jashtëzakonisht e bukur, ai është tmerrësisht tërheqës. Bien në dashuri me njeri-tjetrin, por rregullat e egra të luftës nuk e pranojnë dhe nuk e lejojnë këtë dashuri të ndaluar. Ky faj duhej ndëshkuar me dënimin kapital: me ekzekutim. Si do të vendosë gjyqi partizan? Do t’i pushkatojë të dy? Apo vetëm njërin, atë që, sipas këtyre gjykatësve të malit, ka shtirë tjetrin në ngasje? Dhe kujt, prej të dyve, do t’i bjerë shorti tragjik? Kritika e ka vlerësuar romanin “Engjëj të armatosur” si romanin më të mirë të shkruar për periudhën e Luftës së Dytë Botërore në Shqipëri në këto tri dekada, si një roman që hap udhën e mund të shërbejë si një pikënisje e re për trajtimin në mënyrë jo dogmatike të kësaj periudhe.

“Engjëj të armatosur” ka marrë çmimin e Shoqatës së Botuesve Shqiptarë Libri më i mirë i vitit 2007.  

Detajet rreth librit
Autori Diana Çuli
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Romancë

Roman

Proza

Kujtime

Bashkëkohorë

Me temë historike

Sentimentalë

Letërsi shqipe

Numri i faqeve 288
Data e botimit Maj 2020
ISBN 9789928277749
Gjuha Shqipe
Libër fizik
700 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune