Lot qumështi

Tashmë kur ke në dorë përmbledhjen e dytë me poezi të autores Linda Dervishi, domosdo s’ke se si të mos bindesh plotësisht në karakterin e një krijueseje të guximshme. Teksa shëtit e kundron nëpër vargun e saj

përplot guxim, aq më tepër duke pasur në konsideratë penën e një gruaje të jashtëzakonshme, tashmë të vërtetuar nëpër publikimet e saj në rrjetet sociale, e në veçanti pas përmbledhjes së saj të parë “Melhem”, “Lot qumështi” vjen si një përmbushje e kësaj vazhdimësie, ku tundimet dhe shfaqjet erotike dhe përplot jetë nga ditari i zakonshëm i jetës dhe përjetimit, autorja vjen si nënndërgjegje për ta sfiduar një realitet, të cilin nga pak çdokush e ka brenda vetes, po rrallëkush këtë e shfaq kaq hapur, sidomos tek autorja-grua, që me dorën në zemër, na shfaqet si një guxim i përkorë dhe përmes saj autorja sfidon rrethin, duke e nxjerrë brendësinë e shpirtit kaq hapur sa shumëkush që synon të vargënojë në poezinë shqipe do të duhet ta marrë si model të të shkruarit.

Adem Xheladini

Detajet rreth librit
Autori Linda Dervishi
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Poezi

Numri i faqeve 128
Data e botimit Nëntor 2022
ISBN 9789928376220
Gjuha Shqip
Libër fizik
700 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune