ADOLESHENCA - që mund të kapërcejë çdo parashikim njerëzor

Të shkruash për adoleshentët duhet të depërtosh brenda shpirtit të tyre njerëzor, të prekësh fjalët që u dalin nga shpirti, t’u kuptosh buzëqeshjen, të ndiesh lotin që shket fshehurazi tek lë gjurmën e fajit apo të pafajësisë, të mos e ndërpresësh melodinë, që gurgullon brenda hovit rinor të vashës apo djalërisë. Shpirti i adoleshentit nuk është si shkëmbi, që nuk i përkulet njeriut, por është i prekshëm dhe i gjallë.

Lejojmë të rrëmbehemi brenda sipërmarrjeve të vogla të vetvetes, por nuk ndalemi edhe të kuptojmë dashurinë që e rrit këtë brez adoleshentësh, rritje që nuk është e secilit në numrin njëjës, por është e gjithsecilit në numrin shumës, e ky shumës jemi të gjithë pa dallim, prandaj duhet bashkëvepruar falë dashurisë, falë mirëqenies dhe vetëmohimit jo individualist, por gjithëpërfshirës.

Detajet rreth librit
Autori Zana Tako
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Psikologji

Numri i faqeve 124
Data e botimit Dhjetor 2022
ISBN 9789928376350
Gjuha Shqip
Libër fizik
1000 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune