Kokëboshi në hënë

 

Kokëboshi është personazhi kryesor i trilogjisë, Qyteti i luleve, dhe njëkohësisht edhe personazhi më i keq. Ky djalë-shkurtabiq është i paditur, dembel, i pasjellshëm, mburravec, por, njëkohësisht, kureshtar dhe me shumë fat.

Pas zbritjes në hënë, Kokëboshi dhe Petulla u veshën me kombinezonet speciale për të bërë një shëtitje te një mal aty pranë. Në një shpellë, Kokëboshi bie papritur në një tunel prej akulli në brendësi të Hënës dhe rrëshqet, i ulur, në një hapësirë nënhënore. Duke zbritur, ai gjendet në bërthamën e brendshme të Hënës, të cilën banorët e saj e quajnë “Tokë”, ku ka një qytetërim shkurtabiqësh të tjerë, por që jetojnë sipas ligjeve kapitaliste. Pikërisht këtu fillojnë edhe aventurat e Kokëboshit në Hënë.

Petulla pasi humbet Kokëboshin kthehet i vetëm në anijen kozmike...

Kokëboshi në Hënë është një nga tre librat e trilogjisë Qyteti i luleve të Nikollaj Nosovit. Libri i parë Kokëboshi dhe shokët e tij është përkthyer tashmë nga Botimet Toena.

Detajet rreth librit
Autori Nikollaj Nosov
Shtëpia botuese Botimet Toena
Përkthyesi Tianda Çuçka
Kategoria

Roman

Libra të ilustruar

9-12 vjeç

Letërsi për adoleshentë

Numri i faqeve 480
Data e botimit Tetor 2019
ISBN 9789928277336
Gjuha Shqipe
Libër fizik
1000 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune