Flutura e majit

Ajo e vështroi e lumtur. Uli degët e saj me lule dhe e përqafoi. Po i mbaronte koha e një dite.

Nëpër kraharorin e pemës, Flutura e Majit u ngjit ngadalë, mes luleve të mollës. Ndali te cepi i syrit të nënës. Aty ku po pikonte një lot. U kthye në lule ngjyrë molle që i mbuloi krejt fytyrën trungut. Hapi ngadalë sytë.

Pa veten në karrocën me rrota. Zëri i nënës e thërriste në livadhin me pemë. Poshtë mollës ajo shihte pranverën. Lëvizi këmbën. E hodhi në tokë. Nisi të hidhte hapat e parë.

Gjithë vendi u mbush me flutura, me ngjyra dhe zogj. Një nuse pashke e vogël iu ul në shpatull.

Detajet rreth librit
Autori Anila Kruti
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Novela

Prindër dhe fëmijë

Përralla

Libra të ilustruar

Letërsi shqipe

6-8 vjeç

9-12 vjeç

Numri i faqeve 40
Data e botimit Prill 2019
ISBN 9789928277435
Gjuha Shqipe
Libër fizik
300 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune