Qeverisja je ti

Nëse njerëzve do u jepej mundësia për të zgjedhur, do të preferonin më së shumti lirinë në vend që t’u thuhej se çfarë të bënin. Atëherë, përse njerëzit u binden qeverive? Përgjigjja e thjeshtë është se, ata shpesh, në mënyrë të pavetëdijshme, bëhen robërit e zgjedhjeve të tyre, duke i lejuar vetes të qeverisen, qoftë edhe keq. Çelësi për t’u çliruar nga ky robërim nuk është nëpërmjet veprimit të dhunshëm, por përmes refuzimit kolektiv për t’i shërbyer qeverisjes së keqe. Në thelb, një zotërim gjithëpërfshirës i kuptimit të qeverisjes nga kushdo, jo vetëm që pasuron kuptimin historik dhe kontekstual, por nxit gjithashtu një ndjenjë lirie dhe aktivizimi, për t’u bërë kontribuues në ndryshimet pozitive shoqërore. Qeverisja je ti, unë, secili prej nesh!

Detajet rreth librit
Autori Mimoza Manxhari
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Studime

Politikë

Numri i faqeve 640
Data e botimit Janar 2024
ISBN 9789928817044
Gjuha Shqip
Libër fizik
3000 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune