Dy gratë e një burri

Kemi të bajmë me nji shkrim linear, në dukje fryt i nji eksperience ekzistenciale të barazpeshueme, por që ruen shpërthime të paprituna gufimesh të brendshme, nëpërmjet të cilave regjistri erotik mban gjithnji kursin letrar dhe nuk kthehet asnjiherë në ndjellje ndaj lexuesit.

Këto rrëfime janë batica dhe zbatica që në nji krah ekspozojnë dhe në tjetrin përmbysin interioritetin e pasun të shkrimtares.

 

- Ardian Ndreca

 

 

Fiksioni artistik i kësaj autoreje të talentuar disgresive, me këto proza të saj poetizimesh rrëfimesh impresioniste, gjithë vesk të një narrative të re, të ngjall admirim e magjepsje. 

Sepse fjalët, që janë thjesht guaska të zbrazëta, pa muzikë, jetojnë kur këndohen, ngaqë fjalët janë trupi, kurse muzika është fryma që kalon nëpër to.

Si muzika e bukur e fjalëve, e frymërimit dhe frymëzimit të të kënduarit të tyre në këtë shpërfaqje narrative prozodike, këngë jete e fuqie.

                                                                                           

- Durim Çaça

Detajet rreth librit
Autori Laura Olldashi
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Tregime

Letërsi shqipe

Numri i faqeve 288
Data e botimit Prill 2024
ISBN 9789928817235
Gjuha Shqip
Libër fizik
1500 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune