Klepsidra

Klepsidra është saga e Sizifit, lëvizja lart-poshtë si dhe poshtë-lart, që janë e njëjta gjë në pambarim. Më shumë se formë e kalimshmërisë së brishtë, e matematikës së thërrmijave të lëvizshme është amshim i pamatshëm dhe një absolute e vetëmjaftueshme. Çuditërisht ky është edhe një ligj i letërsisë, artit të subjekteve (secila palë është subjekt i vetëm dhe i shumëfishtë).
Karakteri klepsidar i librave nuk vihet dot në dyshim. Origjinaliteti është pikërisht te lëvizja, te vullneti i pathyer i shkrimtarëve sizifianë. Pa këtë lëvizja zhduket, pra edhe vetë klepsidra reale ose si simbol.

Detajet rreth librit
Autori Moikom Zeqo
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Proza

Bashkëkohorë

Mister

Letërsi shqipe

Numri i faqeve 356
Data e botimit Tetor 2011
ISBN 9789994317615
Gjuha Shqipe
Libër fizik
1000 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune