Sistemi i korrupsionit

Kanë kaluar njëzet e shtatë vjet nga nisja e hetimit “Duart e pastra” dhe akoma sot, faqet e para të gazetave tregojnë çdo ditë raste të korrupsionit që implikojnë nivelet më të larta të botës politike, ekonomike dhe financiare italiane. Nuk ka ndryshuar asgjë që nga viti1992? Apo janë ndryshuar vetëm aktorët, përballë mekanizmave identikë që rregullojnë në mënyrë efikase keqbërjen? Piercamillo Davigo ofron një analizë të qartë e të thellë të fenomenit, duke gjurmuar kuadrin e një sistemi të vërtetë kriminal.

“Sistemi i korrupsionit” ka një tezë themelore: bashkëpunimi kriminal në Itali ka arritur një dimension të tillë aq të madh, sa është iluzion të besosh që mund të çmontohet vetëm nga drejtësia penale. Corrado Augias, “La Repubblica”

Detajet rreth librit
Autori Piercamillo Davigo
Shtëpia botuese Botimet Toena
Përkthyesi Zamir Poda
Kategoria

Politikë

Libra të rinj

Numri i faqeve 144
Data e botimit Prill 2021
ISBN 9789928327970
Gjuha Shqipe
Libër fizik
700 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune