Egërsia

Një natë e ngrohtë pranvere, një grua e re ecën në mes të autostradës. Është e zhveshur dhe e mbuluar në gjak. Në errësirë e përvijojnë fenerët e një kamioni, që përplasen mbi të. Disa orë më vonë, kur ta gjejnë rrëzë një parkingu shumëkatësh, do të zbulohet edhe identiteti i saj: është Klara Salvemini, vajza e madhe e ndërtuesit më të fuqishëm të zonës. Të gjithë mendojnë se ka vrarë veten. Të jetë vërtet kështu? Çfarë e lidhte Klarën me biznesin e të atit? A ka mundësi që marrëdhënia me vëllezërit dhe motrën - e veçanërisht me Mikelen, atë të zymtin, atë ndryshe, rebelin e familjes - të ketë pasur rol vendimtar në vdekjen e saj? Ky roman është një pikturë që përmban vilat e periferive të pasura të Barit, përuljet dhe habitë e çdo ngjitjeje të shpejtë në majën e shoqërisë lokale, një galeri me personazhe të paharrueshme, tensionet e një familjeje që luhatet mes shkëlqimit dhe katastrofës së plotë. Intensiteti i shkrimit të Lagioia-s - kurrë më parë kaq i qartë, kaq i fuqishëm - na tërheq në një labirint emocionesh të fshehta e të hapura, dhe ndërton një strukturë të përkryer, të ngarkuar me tension, që kryqëzohet vazhdimisht me personazhet dhe botën e tyre, që e mbërthen lexuesin deri në kthesën përfundimtare të komplotit mahnitës.

Detajet rreth librit
Autori Nicola Lagiola
Shtëpia botuese Botimet Toena
Përkthyesi Erion Gjatolli
Kategoria

Roman

Bashkëkohorë

Thriller

Me temë shoqërore

Letërsi e huaj

Libra të rinj

Refleksione

Numri i faqeve 480
Data e botimit Korrik 2021
ISBN 9789928348180
Gjuha Shqipe
Libër fizik
1200 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune


Gjithashtu në E-book
1080 Lekë

I disponueshëm menjëherë