Hetuesi

Fituesi i Çmimit Nin për 2015!

Lajmi për vdekjen e së ëmës e kap shkrimtarin në Budapest dhe bëhet shkas për çeljen e një kutie të zezë emocionale, për zbërthimin e historive të shtresëzuara dhe depërtimin hetues në jetën e përditshme të një kohe, e cila nuk ekziston më si më parë. Ky libër përmban atë për të cilën njihet më së miri Velikić: një sens të përsosur detajesh, saktësi gjuhësore dhe një stil të lëmuar shkëlqyeshëm. Romani për nënën arrin e bëhet kështu një rrëfim autopoetik, por edhe një histori për vendin dhe njerëzit që nuk janë më në jetë.
Pa asnjë dyshim, ky është edhe libri më i mirë i Velikić-it deri tani.

Detajet rreth librit
Autori Dragan Velikic
Shtëpia botuese Botimet Toena
Përkthyesi Ben Andoni
Kategoria

Roman

Bashkëkohorë

Letërsi e huaj

Fitues çmimesh

Numri i faqeve 304
Data e botimit Prill 2022
ISBN 9789928348562
Gjuha Shqip
Libër fizik
1400 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune