Theodhosi i Vogël

Romani “Theothosi i vogël” nga Răzvan Rădulescu është një fantazi që mbështjell shqetësimet shoqërore në një ambient përralle, përmban një sërë personazhesh që nuk do të ishte me vend të uleshin rreth të njëjtës tavolinë me politikanët, strategët dhe personalitetet e medias së sotme. Në botën e Rădulescu-t gjeografia e Rumanisë është e transformuar: kufijtë janë të ngatërruar në një mënyrë të tillë saqë formohen rrënjë të reja historike në territoret që kanë lindur prej tyre. Brenda një versioni fantastik të Vllahisë, ne gjejmë mbretëri në miniaturë, që përmbajnë vendbanime familjare bashkëkohore, të tilla si: Bukureshti, Filiaşi dhe Petrila, së bashku me vende të themeluara nga tregimi, si Fushat e Kërpudhës, Fushat e Luleshtrydhes dhe Lugina e Kërpudhës. Sfondi duket të jetë historik por, gjithsesi, tregimi ka shumë elemente të marra nga bota bashkëkohore. Edhe pse romani flet për fëmijërinë e parë nëpërmjet syve të një të rrituri, nuk është rreth fëmijërisë në vetvete. Por, ka të bëjë me fantazitë e saj, rreth mënyrës se si ngjarjet e botës së sotme janë të transformuara nga përfytyrimi i një fëmije në një çmenduri fantastike që përmban tmerre komike dhe komedi të trishtuara.

Detajet rreth librit
Autori Razvan Radulescu
Shtëpia botuese Botimet Toena
Përkthyesi Maniela Sota
Kategoria

Roman

Bashkëkohorë

Letërsi e huaj

Numri i faqeve 512
Data e botimit Maj 2022
ISBN 9789928348975
Gjuha Shqip
Ebook
1260 Lekë

I disponueshëm menjëherë