A ka njeri që ju do?

Ky koleksion përfshin 16 tregime të shkurtra. Libri përcjell njohuritë e autorit për qytetet moderne, ka një sens të hollë humori dhe përshkruan personazhe të mëdha. Autori i ri e kthen jetën në një realitet të ri narrativ, në filozofinë e një shkrimtari të ri. Historitë e tij kanë lidhje me misteret e jetës në hapësirën urbane. Por qyteti i madh në libër nuk është një qytet që ne do ta njihnim shumë mirë. I ngjan një qyteti në një përrallë, i mbushur me sekrete dhe dramë. Është një qytet i madh që ofron dekore teatrale shumëngjyrëshe, përkundrejt sfondit ku zhvillohet drama e thellë dhe e çuditshme. Për shembull, tregimi “Dashuri” flet për një dashuri të papranueshme që një mësues universiteti ka kundrejt një studenteje, një djalë i ri i bukur, por i paarritshëm, i cili duket i paarritshëm vetëm sepse të gjithë të tjerët mendojnë kështu për të.

Historia zhvillohet në një laborator mikrobiologjie ku punon mësuesi. Për shkak të dëshpërimit, ajo vendos ta helmojë këtë djalë të ri. Në fund, në një kthesë të çuditshme të fatit, ajo zbulon se edhe ai e dashuronte… Një tregim tjetër, “Koleksionuesi i vlerave” bën fjalë për një burrë të varfër, i cili koleksionon plehra nga rrugët që vetëm ai, sytë e tij të pangarkuar nga paragjykimi shoqëror, mund të shohin pasuritë e vërteta. Ai zbulon një tufë të vogël me letra dashurie të hedhura, të cilat bëhen një pasuri e vërtetë për të. Tregimet e shkurtra të Kalin Terzyiski-t janë një përpjekje për të ngritur një traditë të re në prozën bullgare: një traditë të urbanizmit njerëzor dhe poetik.

Detajet rreth librit
Autori Kalin Terziyski
Shtëpia botuese Botimet Toena
Përkthyesi Milena Selimi
Kategoria

Tregime

Bashkëkohorë

Letërsi e huaj

Numri i faqeve 192
Data e botimit Maj 2022
ISBN 9789928348982
Gjuha Shqip
Ebook
720 Lekë

I disponueshëm menjëherë