Hakmarrja e faljes

Në këtë vepër janë 4 tregime që flasin mbi dashurinë, hakmarrjen dhe faljen. Mes luftës dhe paqes, dy motra binjake por krejtësisht të kundërta, kanë një marrëdhënie dashuri-urrejtje që zgjat gjithë jetën. Xhelozia apo toleranca, hakmarrja apo falja, cila do të fitojë në fund? Ngjarja zhvillohet në një shtëpi të largët në Alpe, ku niveli i jetesës është i lartë.

Një burrë hedonist dhe pa ndjenja abuzon me një vajzë të dashur, naive dhe i merr fëmijën. Çfarë mësimi humanizmi mund të nxirret nga një melodramë kaq tragjike?

Askush nuk e kupton qëndrimin e Marie Marinier: një grua, vajza e vetme e dashur e së cilës vritet nga një psikopat, i cili dënohet për përdhunimin dhe vrasjen e pesëmbëdhjetë grave. Megjithatë ajo e viziton rregullisht vrasësin në burg, arrin të ndërtojë një komunikim me të dhe përpiqet ta nxjerrë nga izolimi. Pse duhet t’i bëjë këto gjëra, ndërsa e përçmon atë?

Një burrë i fortë, introvert zbutet përmes një vajze të vogël, ndërsa ata zhyten në leximin e “Le Petit Prince”. Ai gjithashtu mëson të jetojë dhe të dashurojë. Më pas, një ditë, mësohet se ai ishte ndoshta piloti i avionit që rrëzoi aeroplanin e Saint Exupéry-t.

Detajet rreth librit
Autori Eric-Emmanuel Schmitt
Shtëpia botuese Botimet Toena
Përkthyesi Blerta Hyska
Kategoria

Tregime

Bashkëkohorë

Letërsi e huaj

Numri i faqeve 312
Data e botimit Maj 2022
ISBN 9789928348661
Gjuha Shqip
Libër fizik
1000 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune


Gjithashtu në E-book
900 Lekë

I disponueshëm menjëherë