Gjakim për të pakthyeshmen

Veprat e Mumir Ferkos apo edhe në arealin shqiptar, kryesisht në këto dekadat e fundit, me gjithë janë dëshmi autentike artistike të realitetit në Kosovë
shumanshmërinë, tragjizmin e absurdin e tij. Ai është nga ata shkrimtarë, që vazhdon me sukses traditën e njohur të krijimit të letërsisë mbi bazën e
karaktereve e të rrethanave, në një shtrat modern, ku janë të tretura mjeshtërisht fiksioni, përshkrimi, përsiatja, dialogu i gjallë, në një mënyrë të tillë, saqë tharmi real i jetës, cilësia artistike e të shkruarit, përveçse si fiksion i përmbushur, i japin herë-herë letërsisë së Ferkos edhe vlerë dokumentare.
Autori dëshmon rishtazi se ka njohje të admirueshme për realitetin që fokuson, ka intuitë dhe një mprehtësi të veçantë vëzhgimi, dhunti dhe aftësi shprehëse artistike premtuese duke depërtuar në thellësi të psikologjisë së personazheve të veta dhe në korrelacionet e tyre, duke paraqitur realitetin me vërtetësi, shpesh edhe tronditës, në kufijtë e paradoksales e të pabesueshmes, gjithë limfë jete.
Eksploron artistikisht, me mprehtësi e kurajë në zona “delikate”, të vështira të aktualitetit imediat apo në retrospektivë, si në rastin e kaosit pas fitimit të lirisë
dhe shfaqjes së absurditeteve në jetën socio-politike në Kosovë
  

Detajet rreth librit
Autori Mumir Ferko
Shtëpia botuese Botimet Toena
Kategoria

Romancë

Roman

Proza

Sentimentalë

Letërsi shqipe

Numri i faqeve 244
Data e botimit Maj 2019
ISBN 9789928277428
Gjuha Shqipe
Libër fizik
600 Lekë

Dërgesa brenda 2-5 ditë pune